• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЗБІР ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

ЗБІР ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

2018-12-05

/Files/images/2018_2019/DSCN2537.JPG

05 грудня 2018 року на базі Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» відбувся одноденний збір дітей – лідерів органів учнівського самоврядування освітніх навчальних закладів Баришівського району, депутатів районної ради учнівського самоврядування «Альянс» (РРУС «Альянс»).

На збір прибуло 47 дітей – лідерів із 22 освітніх навчальних закладів району, а також завітали: директор ЦПР «Мрія» Головерда С.А. та заступник з навчально-виховної роботи центру Анучина Л.В..

Тема збору: «Активізація процесу діяльності органів учнівського самоврядування на рівні освітнього навчального закладу».

Головне завдання збору лідерів - формування лідерської особистості, вміння приймати рішення, специфіка спілкування, використання ефективних форм роботи та впровадження нових ідей.

Традиційно розпочали збір із реєстрації та знайомства в ході якого, методист центру – Тетяна Пащук представила нового координатора РРУС «Альянс» Марченко Катерину Вікторівну.

Після знайомства мали можливість переглянути в конферанс залі презентацію голови РРУС «Альянс» - Анастасії Маринохи, яка познайомила учасників з діяльністю ОРДК (обласна рада дітей Київщини) та поділилась враженнями та цікавими ідеями від обласних зборів лідерів.

По завершенню виступу повернулись до фойє центру де станцювали лідерський танець та вивчили новий.

Лідерів учнівського самоврядування глибоко вражають проблеми, з якими вони стикаються. Під час збору попрацювали у мікрогрупах над шляхами вирішення найактуальніших проблем підлітків та молоді віком 14-17 років, які кожна група визначила для себе особисто. Серед найактуальніших виділили: жорстокість та насильство, шкідливі звички, інтернет залежність, правова необізнаність, депресія та суїцидальна поведінка. Учні вчаться не бути осторонь, доторкнутися до проблем інших людей та приймати участь в їхньому вирішенні.

Презентація міні проектів, настанови від координаторів, пов’язування ниточок та щирі обійми стали яскравим завершенням збору. Всі наділенні гарним настроєм та готові працювати.

Прес-центр РРУС «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 211

Коментарi