Весняна школа лідерів 2018

2018-05-14

/Files/images/2017_2018/32332168_165183317510328_1781557365003255808_n.jpg

«Немає щастя без свободи,

свободи – без самоврядування,

самоврядування – без конституційності,

конституційності – без моралі,

й жодного з цих великих благ –

без сталості і ладу».

Клінтон Росистор.

10 травня 2018 року розпочала свою роботу «Весняна школа лідерів 2018» на базі дитячого табору «Ювілейний». На триденні збори зібралося 52 дітей – лідерів з освітніх закладів Баришівського району. Головними завданнями зборів були вибори голови РРУС «Альянс» та його заступників і проведення профорієнтаційної роботи разом з учасниками. Координатори заходу: Пащук Тетяна Григорівна та Загорулько Оксана Володимирівна.

Напочатку першого дня, по приїзду всіх учасників на територію табору «Ювілейний» відбулася реєстрація учасників та розселення. Пізніше була проведена година згуртування, на якій учасники були розподілені по загонам, визначені правила та оголошена програма триденних зборів. Після обіду кожен загін мав придумати назву, девіз, загонову пісню та номер художньої самодіяльності – представлення своєї команди, які були представлені під час відкриття «Весняної школи лідерів 2018».

Вибір професії важливий крок в житті кожного, тому для лідерів був проведений профорієнтаційний майстер-клас «Самопрезентація професії», на який були запрошені випускники РРУС «Альянс» та успішні молоді люди, які не помилилися з вибором професії, це: Дмитро Однокоз – виконуючий обов’язки начальника Баришівського бюро правової допомоги, Марина Вакуленко – практичний психолог Баришівської ЗОШ ім. М. Зерова, Євгеній Харченко – фельдшер швидкої медичної допомоги та Юлія Бусел – начальник відділу логістики та проектування. «Самопрезентація професії» відбулася з таких кваліфікацій: юрист, психолог, фельдшер та економіст. Кожен загін отримав додаткове завдання, яким стало створення соціального ролику на дві теми – «Я маю право» та «Антибулінг».

Відкриття «Весняної школи лідерів 2018» було насиченим та цікавим. Загони представляли свої таланти, проведено детальне ознайомлення з діяльністю РРУС «Альянс», кандидати на посаду голови раойнної ради учнівського самоврядування Баришівщини ознайомили депутатів районної ради учнівського самоврядування «Альянс» та гостей відкриття зі своїми передвиборчими програмами та розповіли про себе. На відкритті були присутні представники влади, а саме: Левченко Олег Анатолійович - голова Баришівської районної державної адміністрації, Гуменюк Володимир Антонович – голова Баришівської районної ради, Коцюрбій Володимир Вікторович - начальник управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації, Головерда Сергій Анатолійович - директор Баришівського ЦПР "Мрія".

Ввечері була проведена вечірня програма «Хто лідер? Я лідер!», яку підготували представники оргкомітету РРУС «Альянс» Розумець Альона та Гапич Вікторія, після всі поринули в танцювальний марафон.

«Вечірня свіча» стала приємним завершенням першого дня збору, всі втомлені і в гарному настрої почали готуватися до наступного дня.

Ранок розпочинається не з кави, а з ранкової зарядки. З новими силами та гарним настроєм, всі відправились на голосування першого туру, після яких визначилось три кандидати на посаду голови, це Махиня Ольга – учениця Волошинівського НВК ім Героя України Р. Лужевського, Розумець Альона – учениця Баришівської ЗОШ ім. М. Зерова та Мариноха Анастасія – учениця Морозівського НВК ім Д. Поповича. Кожен кандидат разом зі своєю агітаційною командою розпочали агітацію, яка тривала до пізньої ночі.

Ознайомившись з планом роботи на день, розподілились на дві групи для екскурсії на підприємства м. Березань в рамках обласного проекту «Відкриваємо успішні підприємства Київщини». Діти – лідери відвідали ТОВ «Березанська суконна фабрика» та ТОВ «Елмер». Під час поїздки ми дізналися як саме працюють ці два виробництва, які матеріали використовують та якою технікою користуються.

По приїзду з екскурсії, було проведено патріотичний флешмоб «Рушник єдності», на якому всі учасники збору у вишиванках та з вишитими родинними рушниками об’єдналися і створили неймовірний танцювальний номер.

Науковий пікнік «Наука – це весело» відкрив багато цікавого та нового для лідерів. Учні Баришівського НВК на чолі з керівником Трофімовою Наталією Вікторівною розповіли всі секрети та показали як виконується той чи інший дослід. Також перед учасниками збору виступала Ганна Станіславівна – член МАН, яка розповіла про комікси, про їх історію та створення, адже і сама створює ілюстрації до коміксів та створює їх самостійно. Всі з захватом слухали та переглядали роботи Стасі. Подорож у світ науки стала можлива за підтримки та сприяння методиста РМК Маярчук Світлани Григорівни.

Не менш насиченим ніж перший день був і другий день зборів у наших учасників, тому профорієнтаційні та лідерські заходи проводилися і далі. Майстер класи з профорієнтації для дітей – лідерів провели: представники професії – журналіст районної громадсько - політичної газети «Баришівський вісник» головний редактор - Аліна Басенко, журналіст - Наталія Ворона та фотограф - Олексій Надоленко; професії психолог – Тетяна Гордієнко. Були проведені уроки самооборони чемпіоном Європи з таеквон-до 2017 року – Бородавкою Віталієм, а уроки для справжніх лідерів на взаємодію та співпрацю в команді – провела координатор РРУС «Альянс», методист РМК Оксаною Загорулько.

Коли в загонах з'являлася хвилинка вільного часу, ніхто не сидів на місці, всі працювали над створенням соціальних роликів, а кандидати готувалися до дебатів. А коли прийшов час оголосити свої програми, трішки схвильовані, але впевнені в собі кандидати гідно представили себе.

Смачна вечеря, цікава вечірня програма «Хто зверху?», яку підготували представники оргкомітету РРУС «Альянс» - Вакуленко Владислава та Шевченко Ліза, дискотека та «вечірня свіча» стали чудовим завершенням другого дня збору. Всі втомлені пішли спати, а дехто проводив агітацію, складав план роботи на завтра, монтував відео.

Ранок. Всі ще сонні, але готові до нового дня, весело ідуть на ранкову зарядку. Другий тур голосування, кандидати стривожені, але впевнені в собі. Всі готуються до закриття, хтось складає валізи, хтось готує сценарій, хтось робить фотографії на згадку, усі в гарному настрої зустрічають гостей та розпочинають закриття «Весняної школи лідерів 2018».

Представлення загонів, соціальних роликів. Перегляд фотозвіту збору, сльози на очах, вже сумуєш за всіма, але ще є одне не вирішене завдання, хто ж став новообраним головою РРУС «Альянс»? Кандидати запрошені на сцену, в кожного серце вистрибує із грудей, хвилювання і ось оголошення результатів виборів.

Новообраним головою РРУС «Альянс» стала учениця Морозівського НВК ім. Д. Поповича, депутат РРУС «Альянс» - Мариноха Анастасія, її першим заступником Розумець Альона та другим заступником Махиня Ольга. Складення присяги, фінальний танець та пісня. Дружні обійми, останні фотографії на згадку, підготовка до від’їзду та сам від’їзд стали завершенням збору «Весняної школи лідерів 2018».

Це були насичені та важкі три дні, але всі разом ми зробили їх цікавими та незабутніми.

Мариноха Анастасія, голова РРУС «Альянс»,

Тетяна Пащук, координатор РРУС «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 353

Коментарi