У новий рік з «Мрією»…

2018-01-19

/Files/images/2017_2018/Попелюшка.JPG

Досить цікавим та насиченим виявилося завершення 2017 року та початок 2018 року для колективу та вихованців Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» (директор Головерда С.А.).

Розпочали, новорічно – різдвяні заходи, вже традиційно з театралізованої вистави до Дня Святого Миколая – 19 грудня 2017р., яку показали на сцені вихованці народного художнього колективу театру – студії «Пілігрими» (керівник Масюк Н.М.), а ще вихованці цього ж колективу взяли активну участь у відкритті районної ялинки біля Баришівської районної державної адміністрації – 20 грудня 2017р., разом з дітьми водили хороводи, проводили цікаві ігри та розважали всіх присутніх на відкритті у костюмах казкових героїв.

22 грудня 2017 року відбулося новорічне свято для двох груп школи раннього розвитку «Пізнайко» (керівник Гордійчук А.В.), наймолодших вихованців центру, «Новорічний карнавал». Новорічне свято – довгоочікувана казка для малечі та дорослих. Від нього ми чекаємо подарунків, веселого настрою, а головне – чудес. Діти, одягнені в новорічні костюми, із веселим настроєм побували на справжньому карнавалі: танцювали, співали пісень, грали з казковими героями у сніжки, виконували малюнки піском у вигляді одягу для песика, розказували вірші.

Протягом трьох днів, з 26 – 28 грудня 2017 р., у центрі відбулася прем’єра новорічної вистави «Попелюшка» для дітей дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів району та всіх бажаючих поціновувачів театрального мистецтва (режисер Обухова О.В., культорганізатор центру). Вже з перших хвилин глядачі потрапили у дивовижний світ чудес та перевтілень. Історія доброї чуйної Попелюшки не залишила глядачів байдужими. Разом з героями казки глядачі побували на новорічному королівському балу і стали свідками чарівної зустрічі Попелюшки з принцом. У виставі взяли участь вихованці зразкових ансамблів: спортивного бального танцю «Мрія» (керівник Пріхнич Л.І.), народного танцю «Червона калина» (керівники Головерда С.А, Обухова О.В.), сучасного танцю «Карнавал» (керівник Козачок Л.В.).

Вже з 02 січня 2018 року в Баришівському центрі позашкільної роботи «Мрія» продовжились навчальні заняття в гуртках та творчих об’єднаннях згідно з розкладом.

Крім цього керівники гуртків протягом двох тижнів, з 02 по 13 січня 2018 року, працювали ще за окремим планом роботи на період зимових канікул з метою організації змістовного дозвілля, виявлення і підтримки обдарованої молоді, розвитку її творчих здібностей. Вихованці гуртків, їхні друзі, родичі, знайомі, батьки, бабусі і дідусі мали змогу відвідати цікаві та пізнавальні виховні заходи, майстер-класи.

Зокрема, в гуртку образотворчого, декоративно – прикладного мистецтва та пісочної анімації «Палітра» 02 січня 2018 року відбувся виховний захід «Ми до казки в гості завітали» (керівник Хоменко О.О.), а вже 03 січня 2018 відбулися: виховний захід «З джерела народної творчості» в гуртку «Українська народна вишивка» (керівник Ганжа Л.О.); літературна скринька «Запрошуємо всіх у світ театру» в театрі – студії «Пілігрими» (керівник Масюк Н.М.), майстер клас з бальної хореографії в ансамблі спортивного бального танцю «Мрія» (керівник Пріхнич Л.І.), 04 січня – майстер – клас «Краса врятує світ» в гуртку «Перукарське мистецтво» (керівник Качан І.І.), напередодні Різдва (05.01.2018р.) в студії образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та пісочної анімації «Палітра», (керівник Хоменко О.О.), відбулися цікаві майстер класи з пісочної анімації та образотворчого мистецтва. Розпочали наступний тиждень (09.01.2018р.) з майстер – класу в гуртку «Крій та шиття» (керівник Макарова Г.В.) – «Мода ХХІ століття». Під час майстер – класу всі бажаючи мали змогу спробувати себе у ролі дизайнера одягу та моделі, примірявши на себе оригінальні сукні пошитті власноруч вихованцями гуртка. 10 січня 2018 року цікаві майстер-класи відбулися в студії образотворчого, декоративно - прикладного мистецтва та пісочної анімації "Палітра" по виготовленню маски, діти з задоволенням, працюючи в різних техніках та з різними матеріалами, виготовляли цікаві сюжетні, комічні, іронічні маски, та в гуртку «В’язання» (керівник Нікіфорова Л.М.). 11 січня 2018 року, до Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» завітали справжні колядники – вихованці Зразкового фольклорного гурту «Світлиця» (керівник Чернецька Л.В.), а ще в зразковому ансамблі сучасного танцю «Карнавал» (керівник Козачок Л.В.) відбувся майстер – клас з джаз модерна. 12 січня 2018 року відбулися майстер – класи в гуртку «Прикрась свій дім» (керівник Ювченко Н.В.) під час якого створювали букет квітів з бісеру, та в гуртку «Рукоділля і флористика» (керівник Дорошенко І.М.) під назвою «Народна іграшка – лялька мотанка». І на завершення, 13 січня 2018 року, влаштували справжній туристичний квест «Пізнай свою рідну Батьківщину» (керівники гуртка «Спортивний туризм» Анучин І.В., Болохов І.В.).

З 15 січня 2018 року Баришівський центр позашкільної роботи «Мрія» працює у звичному режимі та за розкладом.

Дякуємо всім за натхненну творчу працю, а дітям – за посмішки, умілі руки, старанність і енергію.

Т. Пащук, методист ЦПР «Мрія»

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi