• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласна серпнева стратегічна сесія «Освіта Київщини – простір успіху: пріоритети та стратегія розвитку»

Обласна серпнева стратегічна сесія «Освіта Київщини – простір успіху: пріоритети та стратегія розвитку»

2017-08-28

/Files/images/20992942_1890304971297150_2334491334953216719_n.jpg

/Files/images/21146916_281939775638307_29577212_o.jpg

Вже традиційно кожний навчальний рік на Київщині починається з серпневої зустрічі освітян, де підбиваються підсумки роботи за минулий навчальний рік і визначаються пріоритетні напрямки діяльності на наступний.

Цей рік не став виключенням. 23 серпня 2017 року, у День Державного Прапора України, відбулася обласна серпнева стратегічна сесія «Освіта Київщини – простір успіху: пріоритети та стратегія розвитку». Проводився цей захід у м. Бровари (вул. Київська, 316, ТРЦ «Термінал») за сприянням Броварського міського голови І.В. Сапожка.

На цій серпневій зустрічі були присутні працівники наукових та освітніх установ, голови районних державних адміністрацій, міські голови, представники бізнесових структур – майбутні роботодавці для випускників вищих навчальних і професійно-технічних закладів. Її учасниками були: керівники навчальних закладів, студентське та учнівське самоврядування Київщини, керівники місцевих органів управління освітою, методисти, педагоги, батьківська громадськість.

Пленарна частина вміщувала виступ заступника Міністра освіти і науки України Хобзея Павла Кузьмовича, що привітав освітян з початком нового навчального року, Голови Київської обласної державної адміністрації Горгана Олександра Любомировича, що розповів про основні стратегічні напрямки розвитку і діяльності системи освіти на Київщині, зокрема запровадження «Нової української школи». Директор департаменту освіти і науки КОДА Рогова Віра Борисівна доповіла про основні пріоритети розвитку системи освіти області в подальшому.

Далі відбулися стратегічні сесії за напрямами:

«Професійне самовизначення – простір соціально-економічних ініціатив»;

«Нова українська школа – простір розвитку кожної дитини»;

«Дошкілля – простір щасливого дитинства»;

«Модель сучасного позашкільного навчального закладу – освітній простір успішного розвитку особистісного потенціалу дитини»;

«Здорова дитина – успішна країна».

Учасники сесії обговорили назрілі проблеми в системі освіти, спровоковані потребами сучасних дітей та молоді, зміни в системі освіти, питання професійної орієнтації молоді, розвитку систем позашкільної, дошкільної, загальної середньої, професійної освіти в контексті реалізації Концептуальних засад «Нової української школи».

Представники учнівського та студентського самоврядування разом з керівниками позашкільних навчальних закладів вирушили в Будинок творчості міста Бровари.

У рамках заходу для дітей-лідерів працювала стратегічна сесія ,,Лідери учнівського самоврядування: агенти змін'' та проведено акцію ,,Рушник єдності''.

Саме учні та студенти обговорювали запровадження проектів в розділі «Партнерство» і домовилися про взаємну допомогу з представниками Студентської Організації НУБіП(Національного університету Біоресурсів і Природозабезпечення).

А. Розумець, заступник голови Баришівської районної ради учнівського самоврядування «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi