Засідання відбулося!

2013-10-23

"ПІДЛІТКИ МАЮТЬ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА"

15 жовтня стартував Місячник правових знань, профілактики дитячої бездоглядності, правопорушень та негативних явищ в учнівському середовищі.

Даний захід проводиться в усіх навчальних закладах на виконання Загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року, Державної цільової соціальної програми “Молодь України” на 2009-2015 роки, Національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України від 18.10.2001 №992, наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 03.08.2012 № 888 “Про затвердження Плану заходів щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року”.

Метою Місячника є поглиблення правових знань учнів, попередження правопорушень та негативних явищ серед учнів.

Саме тому на базі центру позашкільної роботи "Мрія" 21 жовтня 2013 року відбулося районне засідання комісії з питань захисту прав дитини та допомоги в проблемних ситуаціях "Підлітки мають знати свої права". В засіданні взяли участь: голова районної ради учнівського самоврядування "Альянс" - Демиденко Є., голова комісії РРУС "Альянс" - Сологуб Р., спеціаліст Баришівського районного управління юстиції - Однокоз Д.П., методист ЦПР "Мрія" - Аркуша Т.Г. та 15 представників комісій права шкільних осередків учнівського самоврядування району.

В ході засідання обговорювалися питання:

•Які права мають діти за Конвенцією ООН про права дитини?

Для чого дитині потрібні права?

•Чи актуальна нині охорона прав дитини?

•Що означає для дитини право на життя?,

та був проведений правовий тренінг з учасниками.

/Files/images/DSCN0274.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi